Eigen productie “De Pantoffelheld” (2009)

In huize “VERGANE GLORIE” wonen heel veel verschillende oudere mensen gezellig bij elkaar. Gezellig? Nou ja, het is er gezellig zolang de directrice zich niet laat zien. Zodra zij de huiskamer binnenstapt, is het gedaan met de gezelligheid en heersen er strenge regels. Zij is er namelijk heel erg van overtuigd dat er vooral Rust moet zijn. Maar ook strenge Regelmaat! En niet te vergeten: verblindende Reinheid.

Dat is voor de bewoners, die vroeger allemaal heel actief waren en bijzondere dingen deden echt niet gemakkelijk. Want het is nog zo leuk om te zingen, te dansen en kunstjes te doen, ook al ben je oud.

Maar ja, als de directrice het nu eenmaal zo graag wil dat je altijd met 2 woorden spreekt en op je plaats blijft zitten; dan doe je dat toch eventjes! Want gelukkig is ze er niet de hele tijd.!

Op een dag komt er niet alleen een nieuwe bewoner in Huize “Vergane Glorie” wonen, maar ook krijgt de directrice bezoek van een projectontwikkelaar, die een plan heeft waar de directrice geen nee tegen zegt. In tegendeel, misschien is het wel voor haar een gouden kans. De bewoners zijn het er helemaal niet mee eens en verzinnen van alles om het plan te laten mislukken.

Durven en kunnen zij zich verzetten tegen de strenge directrice? Gelukkig helpt de nieuwe bewoner ook geweldig mee om het plan niet door te laten gaan!

Zal het de bewoners gaan lukken? En hoe loopt het allemaal af?